Fără început

Adăugat în

Mi-ar fi plăcut să nu apari. Să exişti, dar să nu apari. Să nu ai nume şi nici formă. Să nu ai început şi nici sfârşit. Mai bine rămâneai în lumi de nepătruns pentru mintea mea. Aşa, dacă vrei, ca un luceafăr fost, prezent şi oricând un posibil în viitor. Mai bine rezistai şi mie şi tentaţiei. Mai bine rămâneai genune. Mai bine rămâneai lumină, chiar dacă asta însemnă să-mi întuneci şi mai tare umbra. Mai bine îmi vegheai din lumea esenţelor pure toate vieţile. Fără să vrei să îmi creşti visele şi împlineşti nevoile. Mai bine nu aveai nevoie de nevoile mele. Mai bine îmi transformai rugăciunile în petale de flori. Decât să mă înveţi să zbor, mai bine-mi spuneai adevărul. Că zborul e pentru zei. Mai bine nu aveam parte de un început. Îţi spun asta cu acelaşi curaj ce a făcut din mine o mamă conştientă, că cu cât mai născut îi e pruncul… Şi atât.

Condiţional… optativ

Adăugat în

Aş putea să te întrec şi să trec de tine. Şi să redevin într-o clipă, pentru o clipă, ceea ce am fost. O femeie din mulţimi de femei care ţi-a atras atenţia. Aş putea să mă opresc, câteva clipe, şi să te fac să visezi cum ar fi… “să fie a mea, doar a mea”‘. Aş putea să te trezesc şi să-ţi spun atunci dinainte de început, că iubirile care se nasc şi mor.

Ai fi putut să mă laşi să te întrec şi să trec de tine, să fii fericit absolut, pentru că m-ai salvat şi eliberat (dinainte de a mă face “a ta, doar a ta”), de  petreceri cu peceţi care culmea, nu înseamnă pentru niciunul dintre noi mai nimic.

Aş putea să redevin, degrabă, ce am fost, o colegă de servici, prietena unei prietene de-a unui prieten de-al tău, pe care, să  tot vrei să o inviţi… undeva, la suc sub turn sau la turn cu ceas, sau la ceasul din turn, la ora potrivită, dar în oraşul greşit. Sau aş putea să fiu încă iubita prietenului tău, la care mereu te gândeai ca la fata din piesa lui Marcel Avram şi căreia vroiai tare tare să-i atingi părul măcar o dată, aşa cum iubitul  ei tot uita s-o facă.

Ştii… aş putea să nu te urăsc pentru că mă faci să vreau să plec, sau aş putea să fiu feroce în glas şi-n privire, aş putea să te ţin de mână şi să spun… să facem asta împreună… mult mai conştienţi decât atunci când am spus pentru toată viaţa.

Aş putea…