Mi-a spus cineva, deunazi, ca ai ochi frumosi. De peste neguri de vreme mi-am amintit un albastru … imi parea atunci infinit. Cand deschis , bland si boltit spre cer, cand intunecat, grav si riguros matematic. In rotocoale de jocuri cand la plus cand la minus infinit. Mereu ramaneam in urma cu joaca si-mi tot taia  calea un raspuns, fara de intrebare. “Mie nu-mi place albastru”….. Am decis repede ca poate de ce-i nou jocul si nu-i stiu bine regulile am ramas cu  un raspuns in plus. Gandeam ca vom strabate drumurile mai in joaca, mai in doi, si candva raspunsul  isi va gasi intrebarea. Intre timp albastrul s-a diluat, a trecut si prin mine, s-a mai si risipit insa sunt sigura ca inca e … esenta. Rotocoalele tale de joaca  si-au micsorat din ce in ce diametrul si de la joaca de-a dumnezeu intre infinituri, zambesti acum in proximitatea si armonia marelui 0. Si intre timp am gasit si intrebarea.

 1. Andrada
  apr. 13, 2012

  Raspunsul il stiu eu… si il stii si tu numai ca inca nu vrei sa il accepti.. si este un DA cat se poate de sigur 🙂 atlfel… nu ai mai fi aici…

  Răspunde
 2. Ciprian
  apr. 13, 2012

  Ce farmec ar mai avea jocul daca i-am stii regulile…? 🙂

  Răspunde
 3. gabi
  apr. 19, 2012

  Nu te-am mai rasfoit de mult si mi-era dor. Iar astazi intre un drob si-o ciorba de perisoare 🙂 m-aster sa-ti scriu.
  Jocuri fara finalitate pornim in viata: jocul dragostei, jocul puterii, jocul razbunarii… Arunci zarul norocos si viata alta fata-ti descopera, tragi asul din pachet si altul castiga. Tu…continui jocul. La fiecare partida-ti spui : voi castiga! Si uite-asa inaintezi in viata ta.
  Jocul tau…e minunat. Si ma-ntreb in soapta: Cine a castigat? Tu sau albastrul? Inclin sa cred ca tu te-ai lasat invinsa, iar el te-a castigat pentru a-ti cunoaste victoriile. Dar nu-i asa de simplu sa fi jucator. Cristina, nu uita…si jocul e o arta!

  Răspunde
 4. Rucsi
  iun. 22, 2012

  superb.
  p.s. nici mie nu-mi prea place albastrul, dar depinde in ce iris se revarsa culoarea.

  Răspunde