Maia Hiperboreea. O numim prin casa “Printesa”, sau “Printe”..raspunde cu atata naturalete acestui apelativ, incat uneori am impresia ca o sa … se recomande asa:)

“Cum a fost la gradi?”, intrebam pe rand si eu si Cristi…”Bine”…raspunde banal si-mi spun.. “Firesc, este doar o intrebare, atat de banala”..Insist, fiinda mi s-a parut si cu o zi inainte ca a evitat acest raspuns. Frunzareste gesturi din care inteleg ca este mai bine sa nu repet intrebarea si schimbam subiectul. Ii reamintesc ca deseara doarme la buni, ” mami si tati merg la radio si poate venim tarziu”. “Vin cu voi”, incearca ea marea cu degetul…explicatii, negocieri, concluzie…doarme la buni.
La radio..mergem un pic mai repede. Suntem pentru prima data invitati impreuna intr-o emisiune.
Tatiana, recunoaste ca are emotii si mi le transmite repejor si mie.
1,2,3. ON AIR.
In casti, asurzitor si frumos, ultimele minute din transmisia tv a meciului cu M mare, cu Mainz, prietenii vor intelege de ce toti cei din studio am fost emotionati.
Ma inunda apoi vocea, atat de calda, de draga, “Sunt Maia”
De aici imi va fi greu sa-mi continui povestea.
Maia, ne transmitea un mesaj. Mi-au trebuit minute bune, bune, sa inteleg ce se intampla. Tatiana a fost la Maia la gradinita. I-a explicat, nu stiu cum, ca ele doua trebuie sa puna la cale o surpiza pentru mami si tati. Si au reusit. Maia s-a prezentat, ne-a transmis mesajul ei si a recitat o poezie. Frumos tare. Aproape nu am descifrat poezia de emotie si deloc stanjenita, mi-am lasat lacrimile sa fie acolo cu mine.
Pana aici aproape normal totul. Ceea ce depaseste momentan puterea mea de intelegere este cum , un copil a reusit sa patreze, cu adevarat, un secret de vineri pana luni.
Nici acum nu-mi vine sa cred ca nu a spus nimic, nimic despre “complotul” Tatianei, al educatoareleor.
Am intrebat-o. A raspuns sugubat. Iar privirea ei mi-a amintit si mi-a explicat. Maia este o printesa. Si are ..cuvant de printesa.
Multumesc, iubirea mea.

P.S. o s-o intreb daca este de acord sa-i fac publica interventia radiofonica:) si daca da va dau de stire.

 1. Anonymous
  oct. 12, 2011
 2. Anca (tort.personalizat)
  oct. 13, 2011
 3. pustai cristian
  oct. 17, 2011
 4. Mioara Geddert
  nov. 11, 2011