Pare un articol mai degrabă feminin oglinda asta. Ori de câte ori nu ne ajunge ce suntem, apelăm, noi fetele, la refelexia asta de lumină şi culoare căreia-i spunem oglindă. O scoatem repede din poşetă şi… ca pe un as din mânecă, un dermato…graph. Te-ai gândit vreodată că dermato-grapf-ul nu-i altceva decât o unealtă care ne ajută să ne scrijelim pe piele semne care sa inducă în eroare pe orice specialist în chiromanţie, darămite pe un neavenit? Aşa… ca să inducem în eroare, uneori într-o dulce eroare, avem nevoie de cărbune şi de oglindă. Cum altfel să reparăm ce nu este pe gustul comun, cum altfel să ne ştergem de pe chip orice urmă de “subiectivism”? Desenăm copiind, linii umbroase sub pleoape, doar doar ne capătă greutate privirea.  Rujul… nu-i decât o cireaşă de pe tort… şi fără oglindă n-ar valora nimic nici el, indiferent câte buze am avea de colorat. Fără oglindă ar însemna să-ţi cunoşti prea mult “imperfecţiunile” şi cine face atare cercetare ştiind foarte bine de dinainte că asta nu te-ar ajuta nicidecum să te iubeşti mai mult. De-aia zic… e o chestiune mai degrabă feminină oglinda asta.

Pentru domni, despre care ştiut este că ei sunt mai pragmatici, e… la prima vedere mai uşor. Ne evaluează după ce deja suntem oglindite şi grabnic dar precis ni se alătură, şi astfel devenim… oglinda lor. În aparenţă nu au nevoie de răceala oglinzii, nici de o lumină prea bună pentru reflexie. Şi uite-aşa, domnii mei, sunteţi, ştiaţi asta de bună seamă, nişte …fardaţi şi voi.

Cu ramă sau ciob, oglinda, accesoriul ăsta mai degrabă feminin, jocul de culoare şi lumină, măiestrie de pictor, fie el şi “reproducător”, este finalmente un instrument, pe lângă dermatograph, ruj şi domni… lângă care dacă am curajul să stau dreaptă… mă văd, mă reflectă, mă arată şi-mi comunică: “bună dimineaţa, astăzi eşti ce trebuie, spor la treabă”.

Există şi trucuri mai fine, nu dezvolt aici, recunosc însă că de câteva ori, m-a sedus imaginea din oglindă 🙂

  1. În România noastră chiar nu există altceva frumos în afara femeilor? |
    mai 11, 2012

    […] tot jocul ăsta ca pe o leapsă blogosferică, sunt chiar curios ce au de zis Alexandra, Mihai şi Cristina. TweetSigur vrei să citeşti şi:06/04/2012 — Diferenţe dintre şcoala de ieri şi şcoala de […]

    Răspunde