De azi avem o tara putin mai curata, daca cei care-au iesit la un gratar n-au lasat prea multa mizerie. De cand s-a luminat, mii de oameni au adunat gunoaie pentru c-a fost Ziua Mondiala a Mediului.
Au strans tot ce-au aruncat altii, care nu s-au gandit ca o punga din plastic “traieste” mai mult decat noi si se descompune in sute de ani, timp in care ii face numai rau planetei.
In Bucuresti, am avut si un invitat de seama, primarul Romei, Giovanni Alemanno, care a vizitat padurea Baneasa.
BUCURESTI
Incantat sa vada atatia voluntari pregatiti sa curete padurea Baneasa, primarul Romei a dat municipalitatii un exemplu: in Italia cei care arunca gunoaie sunt pedepsiti.
“Daca se arunca o hartie pe strada amenda este de 50 de euro, dar daca se arunca ceva mai mare, cum ar fi un televizor, se plateste o amenda de 250 de euro”, explica Giovanni Alemanno.
Pentru un Bucuresti mai curat au marsaluit si aproape 2.000 de elevi de la 12 licee din Capitala.
TIMISOARA
In Timisoara, 80 de voluntari au luat la pas Padurea Verde.
Astazi a fost, insa, doar o curatenie de proba. Marea ecologizare va avea loc pe 25 septembrie, cand membrii proiectului “Let’s do it, Romania!” vor sa curete toata Romania intr-o singura zi, dupa modelul din Estonia, Letonia si Lituania. Pentru asta, au nevoie de ajutor.
BRASOV
La Brasov, voluntarii vor intocmi o harta virtuala a gunoaielor, ca sa stie pe 25 septembrie unde sa mearga.
JUDETUL ALBA
In muntii Apuseni, printre cei 600 de voluntari a fost si ministrul Mediului, care a ajutat la curatarea afluentilor Ariesului.
PITESTI
Studentii din Pitesti au sarbatorit Ziua mondiala a Mediului intr-un stil mai putin obisnuit: au facut un graffitti urias, de 900 de metri patrati, exact in centrul orasului, in fata primariei. Bineinteles, au folosit o vopsea prietenoasa cu mediul.
Articol extras de pe site-ul Stirile Pro TV.ro
          http://stirileprotv.ro